Desert cu portocale
PrinteazaDesert cu portocale din: cuscus, smochine, miere, suc de portocale, scortisoara, portocale, seminte de dovleac, susan, vin alb, menta, frisca, ciocolata neagra, ciocolata picanta.
- 200 g cuscus
- 4 smochine
- 3 curmale
- 10 ml miere
- 50 ml suc de portocale
- scortisoara
- 4 portocale
- 50 g seminte de dovleac
- 20 g susan
- 100 ml vin alb
- 4 crengute de menta
- frisca
- ciocolata neagra
- ciocolata picanta
Mod de preparare:
Smochinele şi curmalele se toacă mărunt şi se pun într-o oală. Se adaugă jumătate din cantitatea de scorţişoară, sucul de portocale şi mierea. Se fierb până se înmoaie fructele, se iau de pe foc, se adaugă cuşcuşul şi se amestecă. Se acoperă cu un capac şi se lasă să se umfle cuşcuşul.
Seminţele de dovleac şi seminţele de susan se macină, se presară peste cuşcuş şi se amestecă cu o furculiţă. Când s-au încorporat ingredientele se acoperi şi se lasă să se răcească complet.
Portocalele se spala, se sterg cu un servet, se curata de coaja portocalie si cea alba. Jumatate se taie marunt si se pun in pahare inalte, iar jumatate se taie felii si se pun pe o farfurie.
Peste portocalele din bol se pune cuscusul cu fructe rasit si se aseaza deasupra felii de portocale si se presara menta tocata.
Se serveste simplu, cu frisca sau ciocolata picanta rasa.
Desert cu portocale
Pofta buna!