Turtă dulce cu urdă din: urda proaspata, zahar brun, oua, ulei vegetal, faina integrala. Urdă adaugă un gust delicios și o textură ușoară prăjiturii. Poți să te bucuri de aceste turtițe dulci alături de o ceașcă de ceai cald sau de un pahar de lapte. Ingrediente: 250 g urdă proaspătă 100 g zahăr brun 2 […]
Desert de post: Turta dulce
PrinteazaTurta dulce din: zahar, faina, ulei, miere, bicarbonat, nuci, rahat, scortisoara, cuisoare.
Ingrediente:
- 250 g zahăr
- 500 g făină
- 50 ml ulei
- 3 linguri miere
- 1 linguriţă bicarbonat
- 100 g nuci
- 100 g rahat
- 1 1/2 linguriţă scorţişoară
- 1 linguriţă cuişoare
Mod de preparare:
Se caramelizează 100 g zahăr, se sting cu 400 ml apă şi se adaugă resul de zahăr.
In siropul obţinut se amestecă făina, bicarbonatul, uleiul şi aromele.
La sfârşit se adaugă o parte din nucă, desfăcută în sferturi, şi din rahat, tăiat în bucăţi mici şi dat prin făină.
Se toarnă într-o tavă unsă compoziţia şi se presără desupra restul de’nucă şi de rahat.
Se coace la foc potrivit 40 de minute.
Pofta buna!
poate iti place si:
Reteta zilei: Turta dulce cu scortisoara
Turta dulce cu scortisoara din: faina, praf de copt, scortisoara, ghimbir, ulei de masline, cuisoare, sare, piper, unt, zahar, melasa, ou. Ingrediente: 3 cesti făină integrală 1 lingurita praf de copt 1 lingurita scortisoara ¾ linguriță ghimbir ¼ linguriță ulei de măsline ¼ linguriță cuișoare ½ lingurita sare ¼ linguriță de piper negru ½ ceasca […]
Pofta buna!