Desert: Prajitura buturuga
PrinteazaPrajitura buturuga din: ciocolata, lapte, frisca, rom, stafide, alune, nuci, fistic.
- 200 g ciocolată neagră
- 100 ml lapte
- 200 ml frişcă
- esenţă de rom
- 50 g stafide
- 50 g alune de pădure
- 50 g fistic
- 100 g nuca
Mod de preparare:
Se topesc 200 g ciocolată neagră în 100 ml lapte, pe baie de aburi. După ce s-a răcit, se adaugă treptat 200 ml frişcă bătută. Se înglobează esenţă de rom, 50 g stafide, 50 g alune de pădure, 50 g fistic şi 100 g miez de nucă, mărunţite.
Se topeşte 1 plic gelatină în 30 ml apă, se lasă să se răcească puţin, se înglobează în compoziţia de ciocolată. Se toarnă într-o tavă de chec tapetată cu folie. Se dă la frigider minimum 2 ore.
Se răstoarnă pe un platou şi se desprinde folia. Se prepară glazură din 100 g ciocolată neagră topită în 2 linguri apă şi 2 linguri ulei, pe baie de aburi.
Se decorează buturuga cu glazură şi fructe uscate.
Pofta buna!