O reteta delicioasa de prajitura cu: faina, zahar pudra, oua, amidon de cartofi, unt, zahar vanilat, praf de copt, lamaie, struguri, ulei.
Ingrediente:
350g făină
400g zahăr pudră
7 ouă
150 g amidon de cartofi
200 g unt
1 plic de zahăr vanilat
1 plic praf de copt
1 lămâie
500 g struguri (sau alte fructe de sezon)
100 ml ulei
Mod de preparare:
Amesteci bine, adăugând făina puţin câte puţin şi amidonul proaspăt cernut.
Adaugi şi albuşurile bătute spumă şi amesteci uşor.
Torni compoziţia într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină şi dai la cuptor timp de 10 minute, după care scoţi şi pui deasupra fructele tăiate feliuţe şi presari restul de zahăr pudră (50 g).
Dai din nou la cuptor, la foc potrivit până e gata prăjitura.
Tai prăjitura în pătrate sau în romburi şi serveşti.
Prajitura cu dovlecel si fructe uscate din: faina, zahar, dovlecei, oua, fructe, vanilie, praf de copt, ulei, scortisoara. Ingrediente: 450 g dovlecei 200 g făină 200 g zahăr 2 ouă o linguriţă scorţişoară esenţă de vanilie un praf sare 150 g fructe uscate amestecate 1/2 plic praf de copt 85 ml ulei Mod de preparare: […]
Prajitura cu piersici, fructe de padure si fistic din: oua, zahar, suc de lamaie, frisca, fructe de padure, piersici din compot, fistic. Ingrediente: 6 albuşuri 300 g zahăr suc de lămâie 300 g frişcă 200 g fructe de pădure 4 piersici din compot 50 g fistic Mod de preparare: Baţi albuşurile spumă, adaugi […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.