Prăjitură cu portocale din: oua, zahar, ulei, faina, praf de copt, cacao, lapte, budinca de vanilie, unt, cafea, ciocolata neagra, frisca, portocale.
Ingrediente:
5 ouă
200 g zahăr pudră
150 ml ulei
300 g făină
un pliculeţ praf de copt
50 g cacao
400 ml lapte
un plic budincă de vanilie
200g unt
o lingură cu cafea
300 g ciocolată neagră
300 ml frişcă
5 portocale
Mod de preparare:
Ouăle se mixează împreună cu jumătate din zahărul pudră, praful de copt, uleiul şi cacaua.
Se toarnă peste făină, se mixează apoi se adaugă jumătate din portocalele curăţate de coajă, tăiate mărunt şi scurse de suc.
Se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu ulei şi presărată cu făină, se introduce în cuptor şi se coace la foc potrivit 45-50 de minute.
Se lasă să se răcească, se taie în trei foi şi se aşează pe un platou.
Budinca se prepară conform instrucţiunior de pe plic, se amestecă bine cj cafeaua instant şi se lasă să se răcească.
Când este rece, se mixează împreună cu untul şi se pune peste blaturi.
Se suprapun şi se decorează cu o cremă preparată din ciocolata fiartă la ban-marie împreună cu frişca răcită, apoi mixată până devine spumoasa.
Prajitura cu scortisoara si mere din: mere, zahar, oua, faina, bicarbonat, esenta vanilie, suc de lamaie, scortisoara. Ingrediente: 6 mere 3/4 cană zahăr de cocos 3 ouă 1 cană de făină 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu 1 linguriță esenta vanilie 1 linguriță suc de lămâie 1/8 linguriță scorțișoară Mod de preparare: Bateți împreună ouăle, […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.