Desert cu visine, ciocolata si vanilie din: vişine, ciocolată amăruie (70% cacao), unt, dulceaţă de vişine, baton de vanilie, ou, zahar, făină, zahăr vanilat. Ingrediente: 50 g vişine 80 g ciocolată amăruie (70% cacao) 80 g unt 2 linguri dulceaţă de vişine 1 baton de vanilie 1 ou 50 g zahăr 60 g făină 100 ml frişcă 1 lingură zahăr vanilat Mod de […]
Desert: Prajitura vanilata
PrinteazaDesert: Prajitura vanilata din: oua, lapte, ulei, praf de copt, zahar, faina, amidon, sare, unt, frisca, ciocolata.
Pentru aluat:
- 6 ouă
- 125 ml lapte integral
- 60 ml ulei
- 1/2 pliculeţ praf de copt
- 100 g zahăr pudră
- un plic zahăr vanilat
- 80 g făină
- 20 g amidon
- 1/2 linguriţă sare fină
- unt pentru tavă
Pentru servit:
- 100 ml frişcă
- ciocolată rasă
Mod de preparare:
Se bat albuşurile spumă cu 50 g zahăr pudră. Gălbenuşurile se bat cu restul de 50 g zahăr pudră şi zahărul vanilat.
Apoi, peste crema de gălbenuşuri se toarnă laptele şi uleiul.
Se amestecă şi se adaugă făina, amidonul, praful de copt, sarea. Se amestecă şi încorporează în spuma de albuşuri, în mai multe reprize.
Se toarnă aluatul într-o formă de copt unsă cu unt şi se coace 20 de minute. Se scoate şi se lasă la răcit.
Se ornează cu frişcă şi ciocolată rasă.
Pofta buna!
poate iti place si:
Desert: Fursecuri cu crema de vanilie
Fursecuri cu crema de vanilie din: faina, unt, oua, zahar, sare, vanilie, frisca, ciocolata. Ingrediente: Pentru aluat: 600 g făină 200 g unt cu 80% grăsime 3 ouă un plic zahăr vanilinat 150 g zahăr un praf sare Pentru cremă: o păstaie vanilie 150 ml friscă lichidă 80 g ciocolată albă Mod de preparare: […]
Desert cu vanilie si coaja de lamaie
Desert cu vanilie si coaja de lamaie din: unt, faina, sare, oua, zahar, coaja de lamaie, esenta de vanilie. Ingrediente: 125 g unt 130 g făină 1/2 plic praf de copt 1 vârf cuţit de sare 3 ouă mari 130 g zahăr coaja de la o lămâie esenţă de vanilie Mod de preparare: Topeşti untul […]
Desert cu iaurt, vanilie si miere
Desert cu iaurt, vanilie si miere din: iaurt degresat, lapte 1,5% grăsime, pudră de frişcă light, cacao, miere, esenţa de vanilie, esenţă de rom, gelatină, kiwi, portocala. Ingrediente: 200 g iaurt degresat 150 ml lapte 1,5% grăsime 1 plic pudră de frişcă light 2 linguri cacao 2 linguri miere 1 esenţa de vanilie 1 esenţă de rom 1 linguriţă gelatină Pentru decor: 1 kiwi […]
Savurati!