Desert: Profiterol

Printeaza

Profiterol din: gogosele aluat, lapte, zahar, faina, vanilie, ciocolata, frisca.

Ingrediente:Profiterol

  • 20 de gogosele aluat

Pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 60 g făină
  • 1/2 păstaie de vanilie

Pentru sosul de ciocolată:

  • 200 ml frisca lichidă
  • 150 g ciocolata neagra
  • 200 ml lapte

 

Mod de preparare:

Pentru cremă, laptele şi jumătatea de păstaie de vanilie tăiată în două se pun pe foc si se lasă să fiarbă. Gălbenusurile si 100 g zahăr se amestecă energic cu telul până ce compozitia se albeste, se adaugă amidonul sau făina si se amestecă astfel încât să nu aibă cocoloase.

Se toarnă apoi jumătate din lapte cu păstaia de vanilie, se amestecă si se toarnă peste restul de lapte. Se pune vasul pe foc si se amestecă până ce dă în clocot şi crema devine groasă.

Se lasă la răcit.

Pentru sosul de ciocolată se trece ciocolata prin răzătoare, frisca şi laptele se pun pe foc, se toarnă peste ciocolată şi se amestecă pentru a topi ciocolata.

Se taie gogoşelele în două, se umplu cu crema de vanilie şi se aduc la masă cu sosul de ciocolată deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.