Desert: Profiterol
PrinteazaProfiterol din: gogosele aluat, lapte, zahar, faina, vanilie, ciocolata, frisca.
- 20 de gogosele aluat
Pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 100 g zahăr
- 60 g făină
- 1/2 păstaie de vanilie
Pentru sosul de ciocolată:
- 200 ml frisca lichidă
- 150 g ciocolata neagra
- 200 ml lapte
Mod de preparare:
Pentru cremă, laptele şi jumătatea de păstaie de vanilie tăiată în două se pun pe foc si se lasă să fiarbă. Gălbenusurile si 100 g zahăr se amestecă energic cu telul până ce compozitia se albeste, se adaugă amidonul sau făina si se amestecă astfel încât să nu aibă cocoloase.
Se toarnă apoi jumătate din lapte cu păstaia de vanilie, se amestecă si se toarnă peste restul de lapte. Se pune vasul pe foc si se amestecă până ce dă în clocot şi crema devine groasă.
Se lasă la răcit.
Pentru sosul de ciocolată se trece ciocolata prin răzătoare, frisca şi laptele se pun pe foc, se toarnă peste ciocolată şi se amestecă pentru a topi ciocolata.
Se taie gogoşelele în două, se umplu cu crema de vanilie şi se aduc la masă cu sosul de ciocolată deasupra.
Pofta buna!