Desert cu prune

Printeaza

Desert cu prune din: faina, galbenusuri, drojdie, zahar, lapte caldut, sare, unt, coaja de lamaie, prune, rom, ghimbir, turte.

Ingrediente:Desert_cu_prune

blat:

  • 350 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 30 g drojdie
  • 40 g zahar
  • circa 170 ml lapte caldut
  • 1 praf sare
  • 100 g unt
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa

umplutura:

  • 250 g prune pasate
  • 1-2 linguri rom
  • 4 linguri ghimbir ras
  • 6 turte dulci mai vechi

 

Mod de preparare:

Se amestecă o lingură de făină cu drojdie sfărâmată şi o linguriţă de zahăr. Se toarnă 70 ml lapte şi se amestecă. Se acoperă cu un prosop textil uscat şi se lasă să crească la căldură cca 15 min.

Intr-un castron mare, se cerne restul de făină şi se amestecă împreună cu sarea; se face o gropiţă la mijloc. Se aşază înăuntru gălbenuşurile bătute şi se toarnă untul topit şi puţin răcorit.

Se adaugă coajă de lămâie rasă şi maiaua care a crescut. Se frământă aluatul, turnând treptat laptele călduţ. Se acoperă cu un prosop şi se lasă să crească la căldură, cca 1 oră.

Când aluatul şi-a dublat volumul, se întinde din el o foaie, pe planşeta tapetată cu făină şi se taie în 16 pătrăţele.

Se amestecă piureul de prune cu rom, ghimbir şi turte dulci tre¬cute prin maşina de tocat, în mijlocul fiecărui pătrat de aluat se aşază câte o lingură de umplutură şi se împachetează.

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se ung pacheţelele cu unt topit şi se aşază cu lipitura în jos, într-o tavă mare unsă. Se mai ung o dată bine cu unt, ca să nu se lipească la cuptor.

Se lasă să crească în tavă, cca 20 min. Se coc apoi 25-30 min., până se rumenesc. Se lasă să se răcească şi se pudrează cu zahăr.

Desert cu prune

Desert_cu_prune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.