Desert cu prune
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de desert cu prune din: prune, suc de struguri albi, scortisoara, zahar, pasta de macese, lapte, sare, unt, gris, anason si ou
- 600 g prune
- 150 ml suc de struguri albi
- 1 baton de scorţişoară
- 70 g zahăr
- 150 g pastă de măceşe
- 1 l lapte
- sare
- 40 g unt
- 250 g griş
- unt
- eventual un vârf de cuţit de anason măcinat
- 1 ou
Mod de preparare:
Se golesc prunele de sâmburi şi se dau în clocot cu suc de struguri, baton de scorţişoară şi 2 linguri de zahăr; se lasă să fiarbă la foc moale cca 5 min.
Apoi se adaugă pasta de măceşe, se amestecă şi se lasă să se răcească. Se dă laptele în clocot .cu un praf de sare, unt şi restul de zahăr; se înglobează gjişul şi ananasonul.
Se dau într-un clocot şi se ia vasul de pe foc. Se lasă să se odihnească cca 5 min., apoi se înglobează oul bătut.
Compoziţia de griş se aşază într-un strat de cca 2 cm, pe fundul unei tăvi sau forme de-sufleu unse. Se lasă să se răcească. Apoi se decupează semiluni, cu forme speciale sau cu buza unui pahar. Se prăjesc în unt, la foc mijlociu, 1-2 min. pe fiecare parte.
Cele care sunt gata se păstrează calde, în cuptorul încălzit la 80 °C. Se servesc cu sosul de prune.
Pofta buna!