Vita Stroganoff: Istorie, Rețetă Clasică și Variante Delicioase. Istoria Vitei Stroganoff este interesantă și are origini în Rusia. Iată o scurtă prezentare a acestui preparat tradițional: Originea numelui: Vitei Stroganoff, sau Stroganov, este numit după familia nobiliară rusă Stroganov. Se spune că acest preparat a fost creat în secolul al 19-lea, fiind inițial un fel […]
Desert racoros cu lamaie
PrinteazaDesert racoros cu lamaie din: lamai, oua, zahar pudra, gelatina si frisca.
Ingrediente:
- 6 lămâi
- 3 ouă
- 150 g zahăr pudră
- 1 plic gelatină
- 150 g frişcă
Mod de preparare:
Desert racoros cu lamaie: rade coaja de la două lămâi, se stoarce zeama lor, apoi se strecoară. freacă gălbenuşurile cu zahărul, apoi se adaugă coaja rasă şi zeama de lămâie.
pune gelatina la înmuiat în 50 ml de apă pentru 10-15 minute, după care se topeşte pe foc, dar fără să dea în fiert. Se adaugă treptat în gălbenuşurile cu lămâie, după care se încorporează frişca şi albuşurile bătute spumă. omogenizează compoziţia.
taie câte un căpăcel la patru lămâi, se scoate miezul şi se scurg.
umplu cu crema de lămâie şi se dau la rece până în momentul servirii.
Pofta buna!
Piure de pastarnac cu aroma de usturoi
Piure de pastarnac cu aroma de usturoi din: pastarnac, usturoi, unt, hrean, sare, piper, nucsoara, ceapa verde. Pastarnacul este o sursă bună de vitamine și minerale. Este bogat în vitamina C, vitamina K, potasiu și fibre alimentare. De asemenea, conține cantități semnificative de calciu, fier, magneziu și vitamina B6. Consumul de pastarnac poate contribui la întărirea […]