Desert racoros

Printeaza

O reteta simpla de desert delicios din: frisca, branza dulce, biscuiti, ciocolata, esenta de vanilie, fructe confiate si gelatina.

Ingrediente:Desert racoros

  • 400 g frişca lichidă
  • 250 g brânză dulce
  • 100 g zahăr
  • 100 g biscuiţi
  • 150 g ciocolată
  • 150 g fructe confiate
  • 1 esenţă de vanilie
  • 2 pliculeţe gelatină

pentru decor:

  • 50 g ciocolată
  • 50 g fructe confiate

 

Mod de preparare:

Se amestecă frişca bătută bine cu brânza dulce şi cu zahărul până se obţine o cremă foarte fină. Se rup biscuiţii bucăţele, se dă ciocolata pe râzătoare şi se adaugă în crema de brânză împreună cu fructele confiate tăiate mărunt.

Gelatina se pune laîrimuiatîn 100 ml de apă pentru 15-20 de minute. In compoziţia obţinută se pun esenţa de vanilie şi gelatina topită, dar fără să dea în fiert. Se omogenizează şi se toarnă totul într-o formă de cozonac tapetată cu folie de plastic.

Se acoperă desertul şi se dă la rece pentru 2-3 ore. Când este gata, se răstoarnă pe un platou şi se decorează cu ciocolată topită şi cu fructe confiate.

Desert racoros

Desert racoros

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.