Desert racoros
PrinteazaO reteta simpla de desert delicios din: frisca, branza dulce, biscuiti, ciocolata, esenta de vanilie, fructe confiate si gelatina.
- 400 g frişca lichidă
- 250 g brânză dulce
- 100 g zahăr
- 100 g biscuiţi
- 150 g ciocolată
- 150 g fructe confiate
- 1 esenţă de vanilie
- 2 pliculeţe gelatină
pentru decor:
- 50 g ciocolată
- 50 g fructe confiate
Mod de preparare:
Se amestecă frişca bătută bine cu brânza dulce şi cu zahărul până se obţine o cremă foarte fină. Se rup biscuiţii bucăţele, se dă ciocolata pe râzătoare şi se adaugă în crema de brânză împreună cu fructele confiate tăiate mărunt.
Gelatina se pune laîrimuiatîn 100 ml de apă pentru 15-20 de minute. In compoziţia obţinută se pun esenţa de vanilie şi gelatina topită, dar fără să dea în fiert. Se omogenizează şi se toarnă totul într-o formă de cozonac tapetată cu folie de plastic.
Se acoperă desertul şi se dă la rece pentru 2-3 ore. Când este gata, se răstoarnă pe un platou şi se decorează cu ciocolată topită şi cu fructe confiate.
Desert racoros
Pofta buna!