Desert sirian Rawa
PrinteazaDesert sirian Rawa din: pere, smochine, rom, zahar brun, vanilie, scortisoara, rozmarin, portocala, inghetata de vanilie si ciocolata alba
Ingrediente:
- 4 pere mari
- 8 smochine uscate
- 250 ml rom
- 3 linguri zahăr brun
- 1 baton de vanilie
- 1 baton de scorţişoară
- 1 crenguţă de rozmarin verde
- 1 portocală
- 200 g îngheţată de vanilie
- 50 g ciocolată albă de menaj
Mod de preparare:
Speli perele, le tai în jumătate, pe lungime şi le scoţi mijlocul cu seminţe, în adânciturile obţinute, pui câte o smochină.
Pui într-un bol romul, zahărul brun, vanilia, scorţişoara, crenguţa de rozmarin, coaja de portocală rasă şi zeama ei şi le amesteci bine.
Aşezi într-o tăviţă înaltă perele şi torni romul îndulcit şi aromat. Acoperi tava cu o folie şi apoi o introduci în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 30 de minute.
Serveşti perele după ce s-au răcit, decorate cu îngheţată de vanilie, deasupra căreia razi fin ciocolată albă.
Desert sirian Rawa
Pofta buna!