Desert sirian Rawa

Printeaza

Desert sirian Rawa din: pere, smochine, rom, zahar brun, vanilie, scortisoara, rozmarin, portocala, inghetata de vanilie si ciocolata alba

Ingrediente:

  • 4 pere mari
  • 8 smochine uscate
  • 250 ml rom
  • 3 linguri zahăr brun
  • 1 baton de vanilie
  • 1 baton de scorţişoară
  • 1 crenguţă de rozmarin verde
  • 1 portocală
  • 200 g îngheţată de vanilie
  • 50 g ciocolată albă de menaj

 

Mod de preparare:

Speli perele, le tai în jumătate, pe lungime şi le scoţi mijlocul cu seminţe, în adânciturile obţinute, pui câte o smochină.

Pui într-un bol romul, zahărul brun, vanilia, scorţişoara, crenguţa de rozmarin, coaja de portocală rasă şi zeama ei şi le amesteci bine.

Aşezi într-o tăviţă înaltă perele şi torni romul îndulcit şi aromat. Acoperi tava cu o folie şi apoi o introduci în cuptorul cald, la foc mediu, pentru 30 de minute.

Serveşti perele după ce s-au răcit, decorate cu îngheţată de vanilie, deasupra căreia razi fin ciocolată albă.

 

Desert sirian Rawa

Desert sirian Rawa

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.