Cornulețe cu nucă și gem: un desert tradițional din: unt, faina, zahar pudra, nuca, ou, extract de vanilie, zahar pudra. Cornulețele cu nucă și gem sunt un desert tradițional iubit de toată lumea. Această rețetă vă va încânta papilele gustative și vă va duce cu gândul la zilele copilăriei. Aflați cum să le pregătiți acasă […]
Desert cu smantana si morcovi din zahar
PrinteazaDesert cu smantana si morcovi din zahar din: oua, ulei, zahar, esenta de vanile, faina, apa minerala, praf de copt, scortisoara, sare, morcov, nuci, unt, smantana, zahar, esenta de vanilie.
Ingrediente:
- 4 ouă
- 250 ml ulei
- 300 g zahăr
- 2 linguriţe cu esenţă de vanilie
- 2 căni cu făină
- 2 linguri cu apă minerală
- 2 linguriţe cu praf de copt
- 2 linguriţe cu scorţişoară
- sare
- 300 g morcovi raşi
- 100 g nuci măcinate
Ingrediente decor:
- 2 linguri cu unt
- 4 linguri cu smântână
- 4 linguri cu zahăr
- 1 linguriţă cu esenţă de vanilie
- morcovi din zahar
Mod de preparare Desert cu smantana si morcovi din zahar:
Amestecă făina cu scorţişoara, un praf de sare şi praful de copt stins în apă minerală. Intr-un bol, bate bine ouăle cu zahărul.
Adaugă treptat uleiul şi esenţa de vanilie. Incorporează amestecul de făină, morcovii raşi şi nuca zdrobită.
Toarnă compoziţia astfel obţinută în forme de brioşe, tapetate cu hârtie pentru brioşe.
Lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ 40-45 de minute.
Mixează untul cu smântână, zahărul şi esenţa. Decorează brioşele cu puţină cremă şi morcovi din zahăr.
Pofta buna!
Banane Prăjite cu Unt și Zahăr – Un Desert Simplu și Savuros
Banane Prăjite cu Unt și Zahăr – Un Desert Simplu și Savuros din: banane, unt, zahar brun, scortisoara, inghetata. Vă invităm să descoperiți un desert rapid și delicios, care va cuceri cu siguranță orice papile gustative: bananele prăjite în unt și zahăr! Această rețetă ușor de preparat aduce un plus de dulceață și savoare bananelor, […]