Desert: smochine caramelizate
PrinteazaSmochine caramelizate din: smochine, zahar, miere, unt, vanilie.
- 12-18 smochine
- 1/2 păstaie de vanilie
- 5 linguri zahar
- 5 linguri unt
- 3 portocale
- 100 g miere
Mod de preparare:
Se crestează 12-18 smochine proaspete, în formă de cruce, la codiţă. Se taie pe lung 1/2 păstaie de vanilie, se extrage miezul şi se adaugă 5 linguri zahăr.
Smochinele se prăjesc pe toate părţile în 5 linguri unt încins, se presară deasupra zahărul vanilat şi se caramelizează uşor. Se aşază smochinele într-o formă mică unsă cu unt.
Caramelul rămas se stinge în tigaie cu sucul de la 3 portocale, se adaugă 100 g miere şi se încălzeşte puţin.
Se toarnă peste smochine, care apoi se coc la cuptor 10 minute.
Se aşază apoi pe farfurie câte 2-3 smochine, se pudrează cu zahăr şi se pune alături câte un fursec cu migdale şi o cupă de inghetata.
Pofta buna!