Desert: smochine caramelizate

Printeaza

Smochine caramelizate din: smochine, zahar, miere, unt, vanilie.

Ingrediente:Smochine caramelizate

  • 12-18 smochine
  • 1/2 păstaie de vanilie
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri unt
  • 3 portocale
  • 100 g miere

 

Mod de preparare:

Se crestează 12-18 smochine proaspete, în formă de cruce, la codiţă. Se taie pe lung 1/2 păstaie de vanilie, se extrage miezul şi se adaugă 5 linguri zahăr.

Smochinele se prăjesc pe toate părţile în 5 linguri unt încins, se presară deasupra zahărul vanilat şi se caramelizează uşor. Se aşază smochinele într-o formă mică unsă cu unt.

Caramelul rămas se stinge în tigaie cu sucul de la 3 portocale, se adaugă 100 g miere şi se încălzeşte puţin.
Se toarnă peste smochine, care apoi se coc la cuptor 10 minute.

Se aşază apoi pe farfurie câte 2-3 smochine, se pudrează cu zahăr şi se pune alături câte un fursec cu migdale şi o cupă de inghetata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.