Desert cu smochine proaspete

Printeaza

Desert cu smochine proaspete din: smochine, rom, miere, ricotta, coaja de lamaie, gelatina, aluat, zahar pudra.

Ingrediente: 

  • 400 g smochine proaspete
  • 2 linguri rom brun
  • 120 g miere de salcâm
  • 250 g ricotta
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 3 foi de gelatină (6 g)
  • 100 g aluat de foi
  • 40 g zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Se înmoaie gelatina în apă rece 10 minute. Se decojesc 2/3 din cantitatea de smochine; se pasează cu rom.

Intr-o cratiţă se dau în clocot 100 ml apă cu 80 g miere şi piureul de smochine. Se lasă să fiarbă 3 minute.

Se ia vasul de pe foc şi se dizolvă foile de gelatină scurse. Se lasă să se răcorească apoi, amestecând.

Restul de smochine se taie felii cu tot cu coajă. Se amestecă ricotta cu restul de miere şi coajă de lămâie; se repartizează în 4 boluri.

Se aşază deasupra, decorativ, felii de smochine şi se toarnă compoziţia de smochine călduţă. Se dă la frigider ca să se întărească.

Se încinge cuptorul la 200 °C. Se întinde o foaie de aluat, se pudrează cu zahăr şi se taie fâşii (2×8 cm); se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc 5 minute până se rumenesc uşor.

Se lasă să se răcorească şi se servesc lângă cupele cu smochine.

 

Desert cu smochine proaspete

Desert_cu_smochine_proaspete

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.