Desert cu smochine – usor de preparat
PrinteazaDesert cu smochine din: unt, biscuiti, zahar, esenta de vanilie, grapefruit, lamai, gelatina, smantana, branza de vaci, mascarpone, oua, smochine.
- 150 unt
- 250 g biscuiti
- 2 linguri zahar
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 2 grapefruit
- 4 lamai (coaja si sucul)
- 25 g gelatina
- 150 ml smantana
- 350 g branza de vaci
- 350 g crema de branza mascarpone
- 175g zahar
- 3 oua
- smochine
Mod de preparare:
Ungeti si tapetati cu hartie pergament o forma rotunda cu diametrul de 20 cm si cu baza detasabila.
Pregatiti astfel blatul: topiti untul intr-o tigaie si amestecati in el biscuitii pisati si zaharul.
Asezati amestecul pe fundul tavii, faceti un strat uniform, presand usor si dati la frigider.
Intre timp, pregatiti glazura: stoarceti usor fructele si pastrati sucul. Turnati 150 ml din suc intr-un castron mic si adaugati si sucul de lamaie.
Presarati deasupra gelatina si lasati sa se dizolve timp de 5 minute, apoi puneti castronul la bain-marie pana se topeste gelatina.
Luati castronul si lasati sa se raceasca numai 1-2 minute. Omogenizati cu ajutorul mixerului branza de vaci, crema mascarpone, zaharul, galbenusurile, coaja de lamaie si smantana.
Peste acest amestec turnati gelatina, amestecand foarte bine.
Albusurile se bat spuma si se vor incorpora cu grija in compozitia cu branza si gelatina. Crema trebuie sa fie omogena.
Turnati deasupra blatului de biscuiti si puneti la frigider pana a doua zi. Aranjati bucatile de fructe pe deasupra.
Desert cu smochine
Pofta buna!