Desert cu smochine
PrinteazaO reteta de desert cu smochine din: galbenus, susan, faina, zahar, unt, apa rece, sare, smochine si nuci.
- 1 galbenus
- susan
pentru aluat:
- 175 g faina
- 50 g zahar
- 120 g unt rece
- 30-60 ml apa rece
- sare
pentru crema:
- 6 smochine
- 150 g nuci
- 150 g unt
- 150 g zahar
Mod de preparare:
Amesteca faina cu zaharul si un praf de sare. Adauga untul si framanta. Toarna usor apa pana cand obtii un aluat bine legat. Acopera cu folie si lasa la rece 15 minute.
Freaca untul cu zaharul si nuci macinate.
Repartizeaza pasta in castronele. Pune in fiecare cate o smochina taiata in felii.
Intinde aluatul, taie sase rotunduri si acopera fiecare castronel. unge deasupra cu galbenus, presara susan si lasa-le la cuptor 35 de minute.
Desert cu smochine
Pofta buna!