Desert cu sos de lamaie si fructe
PrinteazaO reteta de desert cu sos de lamaie si fructe din: biscuiti de ovaz, capsune, frisca, zahar, oua, suc de lamaie, coaja de lamaie si unt.
- 200 g biscuiti de ovaz sau 4 felii de cozonac sau de pandispan
- 250 g capsune sau alte fructe de sezon
- 400 ml frisca batuta din smantana
sosul de lamaie:
- 250 g zahar
- 3 oua
- sucul de la 5 lamai
- coaja de la 3 lamai
- 150 g unt
Mod de preparare:
Pentru sos, amestecaţi zahărul cu ouăle până când obţineţi o compoziţie cremoasă, spumoasă. Adăugaţi zeama şi coaja de lămâie şi untul topit. Puneţi amestecul la bain-marie, la foc iute. (Puteţi să-l puneţi la cuptorul cu microunde şi atunci după fiecare minut, scoateţi vasul şi amestecaţi bine ingredientele.)
Amestecaţi încontinuu în vas până când obţineţi un sos cremos mai gros. Luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi sosul la răcit, în 4 pahare de sticlă puneţi mai întâi un strat din bucăţele de biscuiţi pisaţi sau cubuleţe de cozonac sau de pandişpan. Peste acestea puneţi un strat de sos de lămâie şi apoi cubuleţe de fructe. Repetaţi straturile.
Puteţi orna cu feliuţe de lămâie, cu frunze de mentă sau cu câteva seminţe de pin. Puneţi paharele la firigider până în momentul serviriii.
Desert cu sos de lamaie si fructe
Pofta buna!