Desert: spuma de orez
PrinteazaSpuma de orez din: orez, lapte, zahar, lamaie, frisca, fructe.
- 5 linguri orez
- 500 ml lapte
- sare
- 2 plicuri zahar vanilinat
- 5 linguri zahăr tos
- 2 gălbenuşuri
- 1 linguriţă de turmeric
- coaja rasă de la 1 lămâie
- 400 ml frişcă bătută
- 500 g fructe de pădure
Mod de preparare:
Se fierb 5 linguri orez în 500 ml lapte, cu puţină sare şi 2 plicuri zahăr vanilat. Se adaugă 5 linguri zahăr tos şi se lasă să se răcească.
Se pasează apoi la blender. Se adaugă 2 gălbenuşuri, 1 linguriţă de turmeric, coaja rasă de la 1 lămâie şi se amestecă bine. Apoi se înglobează 400 ml frişcă bătută şi 500 g fructe de pădure.
Se coace într-un vas termorezistent uns, cca 20 min. la cuptorul încins la 180 °C.
Pofta buna!