Desert cu stafide si susan
PrinteazaDesert cu stafide si susan din: faina, drojdie, unt, zahar, ou, lapte caldut, sare, coaja de lamaie, zahar vanilat, stafide, susan.
Ingrediente:
- 350 g făină
- 15-20 g drojdie
- 3 linguri unt
- 3 linguri zahăr
- 1 gălbenuş
- 1 pahar cu lapte călduţ
- 1 praf de sare
- coajă de lămâie
- 2-3 plicuri zahăr vanilat
- stafide
- susan
- 1 gălbenuş pentru uns
Mod de preparare:
Intr-un bol cerni făina şi la mijloc faci o gropiţă unde pui drojdia, puţin zahăr şi presari făina.
Amesteci şi laşi maiaua la crescut într-un loc cald.
Adaugi aromele, laptele îndulcit şi 2 linguri de unt topit, călduţ. Frămânţi până ce aluatul se desprinde de mâini şi laşi la crescut.
Impărţi aluatul în 2-3 bucăţi, din care modelezi biluţe. Fiecare biluţă o aplatizezi (modelezi) cu sucitorul şi întinzi b foaie nu prea subţire. Foaia de aluat o aşezi pe hârtie de copt, în tava de aragaz.
O ungi cu unt şi faci 3 crestături pe mijloc, sub formă de stea. întorci colţurile şi tragi uşor de aluat, până când ia o formă frumoasă.
Le ungi cu gălbenuşul bătut cu un strop de lapte, presari deasupra stafide şi seminţe de susan.
Mai laşi 5-10 minute să crească din nou, apoi le coci la foc mediu până capătă o formă frumoasă.
Desert cu stafide si susan
Pofta buna!