Desert cu stafide si susan

Printeaza

Desert cu stafide si susan din: faina, drojdie, unt, zahar, ou, lapte caldut, sare, coaja de lamaie, zahar vanilat, stafide, susan.

Desert_cu_stafide_si_susan

Ingrediente:

  • 350 g făină
  • 15-20 g drojdie
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri zahăr
  • 1 gălbenuş
  • 1 pahar cu lapte călduţ
  • 1 praf de sare
  • coajă de lă­mâie
  • 2-3 plicuri zahăr vanilat
  • stafide
  • susan
  • 1 gălbenuş pentru uns

 

Mod de preparare:

Intr-un bol cerni făina şi la mijloc faci o gropiţă unde pui drojdia, puţin zahăr şi presari făina.

Amesteci şi laşi maiaua la crescut într-un loc cald.

Adaugi aro­mele, laptele îndulcit şi 2 linguri de unt topit, călduţ. Frămânţi până ce aluatul se desprinde de mâini şi laşi la crescut.

Impărţi aluatul în 2-3 bucăţi, din care modelezi biluţe. Fiecare biluţă o aplatizezi (mode­lezi) cu sucitorul şi întinzi b foaie nu prea subţire. Foaia de aluat o aşezi pe hârtie de copt, în tava de aragaz.

O ungi cu unt şi faci 3 crestături pe mijloc, sub formă de stea. întorci colţurile şi tragi uşor de aluat, până când ia o formă frumoasă.

Le ungi cu gălbenuşul bătut cu un strop de lapte, presari dea­supra stafide şi seminţe de susan.

Mai laşi 5-10 minute să crească din nou, apoi le coci la foc me­diu până capătă o formă frumoasă.

Desert cu stafide si susan

Desert_cu_stafide_si_susan

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.