Desert: Tartă de piersici

Printeaza

Tarta de piersici din: foitaj, piersici, suc de lamaie, zahar pudra, gem de caise si menta.

 

Ingrediente:

  • 300 g foitaj
  • 3 piersici coapte, tari
  • 3 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri zahar pudra
  • 100 g gem de caise
  • zahar pudra sau menta pentru ornat

 

Mod de preparare:

Aşezaţi foile din foitaj una lângă cealaltă şi lăsaţi-le să ss dezgheţe. Umeziţi uşor marginile.

Aşezaţi foile pe o suprafaţă uşor presărată cu făină, în forma unui patrat, ale cărui margini se împăturesc puţin, întindeţi-l apoi pe rotund (0 30 cm).

Ungeţi cu grăsime o formă de plăcintă (0 26 cm). înfăşuraţi foitajul pe un făcăleţ şi aşezaţi-l în formă.

Presaţi-l uşor şi lăsaţi-i o margine de cca 2 cm. Preîncălziţi cuptorul la 200°C. 2 Crestaţi piersicile în cruce, opăriţi-le şi îndepărtaţj-le coaja.

Tăiaţi-le în jumătate, îndepărtaţi-le sâmburii şi tăiaţi-le felioare. Stropiţi-le cu suc de lămâie şi presăraţi- le cu zahăr pudră.

Aşezaţi-le pe blat în mod asemănător ţiglelor de pe acoperiş şi coaceţi prăjitura cca 25 de minute. Intre timp, încălziţi gemul de caise şi daţi-l printr-o strecurătoare.

Ungeţi prăjitura cu gemul cât încă este caldă. Lăsaţi-o să se răcească pe un tocător şi presăraţi-o cu zahăr pudră sau ornaţi-o cu frunze de mentă.

Tartă de piersici

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.