Desert: tiramisu cu capsuni
PrinteazaDesert: tiramisu cu capsuni din: mascarpone, zahar, frisca, vin, piscoturi, capsuni, zmeura.
- 375 g mascarpone
- 2 linguri cu zahăr brun
- 150 ml frişcă
- 175 ml vin pentru desert
- 21 pişcoturi de şampanie
- 400 g căpşune, feliate
- 150 g zmeură
Pentru servit:
- 150 g frişcă
- 1 linguriţă cu zahăr pudră
- 6 căpşune
Mod de preparare:
Bate mascarpone cu zahărul, într-un castron mare, apoi adaugă frişca şi omogenizează.
Toarnă vinul într-un vas înalt şi înmoaie 6 pişcoturi câte o jumătate de minut, apoi tapetează cu ele baza tăvii, pe lungime (2×3 rânduri). Aşază jumătate din cantitatea de fructe, apoi întinde 1/2 cremă de mascarpone.
Inmoaie 6 pişcoturi întregi şi 3 jumătăţi în vin şi aşază 3 rânduri în tavă, peste cremă. Acoperă cu fructele şi apoi cu crema rămasă, înmoaie ultimele7 1/2 pişcoturi în vin şi aşază-le deasupra.
Inveleşte cu folia care atârnă pe marginea tăvii şi mai înveleşte cu încă un rând de folie în jurul tăvii. Deasupra aşază cutii de conserve. Lasă la frigider cel puţin 8 ore sau peste noapte.
Pentru a servi, întoarce tava pe un platou Scoate folia, întoarce iarăşi prăjitura şi aranjează marginile cu un cuţit. Bate frişca cu zahărul pudră şi decorează cu frişcă şi căpşune deasupra.
Desert: tiramisu cu capsuni
Pofta buna!