Desert: tort cu cafea

Printeaza

Desert: tort cu cafea din: oua, zahar, apa, ulei, cacao, faina, cafea, ciocolata, frisca, ciocolata, unt.

 

Ingrediente:Desert_tort_cu_cafea

Pentru blat:

  • 6 ouă
  • 200 g zahăr
  • 30 ml apă
  • 30 ml ulei
  • 30 g cacao
  • 8 linguri cu făină
  • 200 ml cafea preparată

Pentru crema:

  • 500 g ciocolată cu cafea
  • 350 ml frîşcă lichidă
  • esenţă de cafea

Pentru glazura:

  • 200 g ciocolată neagră
  • 150 ml frişcă lichidă
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Pentru blat, bate spumă albuşurile cu zahărul. Adaugă apa, gălbenuşurile frecate cu uleiul, făina cernută împreună cu cacaua.

Toarnă totul într-o formă tapetată şi dă la cuptor pentru 30-40 de minute.

Taie blatul pe orizontală când s-a răcit.

Pentru cremă, pune pe foc mic frişca pentru 2-3 minute, apoi adaugă ciocolata şi lasă până se topeşte.

Când s-a răcorit, adaugă esenţă de cafea. Ţine-o la rece patru ore.

Insiropează blaturile cu cafea şi umple-le cu crema rece şi frecată foarte bine, până a devenit spumoasă.

Pentru glazură, pune frişca pe foc mic împreună cu ciocolata şi untul, până se topesc.

După ce s-a răcit un pic, toarnă glazura peste tort. Taie-l numai după ce s-a răcit foarte bine.

Desert: tort cu cafea

Desert_tort_cu_cafea

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Tort cu pişcoturi de şampanie şi spumă de căpşune

Tort delicios cu piscoturi

Tort delicios cu piscoturi din: piscoturi, mascarpone, smantana, zahar, lichior, cafea. Poate te intereseaza si: tort diplomat cu piscoturi Tort cu ananas si piscoturi Tort de inghetata cu piscoturi   Ingrediente:  400 g pişcoturi 500 g mascarpone 400 g smântână cu 30% grăsime 200 g zahăr 40 ml lichior (opţional) 2 căni cafea     […]

 

Desert_tort_cu_piersici

Desert: tort cu piersici

Desert: tort cu piersici din: oua, iaurt, ulei, cafea, zahar, faina, oua, sare, cacao, praf de copt, bicarbonat, compot, frisca, gelatina, unt, iepurasi si oua de ciocolata. Ingrediente: 2 ouă 1 cană iaurt 1/2 cană ulei 1 cană cafea tare 2 căni zahăr 1 3/4 cană făină 1 praf de sare 3/4 cană cacao 1 1/2 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.