Tort delicios cu piscoturi din: piscoturi, mascarpone, smantana, zahar, lichior, cafea. Poate te intereseaza si: tort diplomat cu piscoturi Tort cu ananas si piscoturi Tort de inghetata cu piscoturi Ingrediente: 400 g pişcoturi 500 g mascarpone 400 g smântână cu 30% grăsime 200 g zahăr 40 ml lichior (opţional) 2 căni cafea […]
Desert: tort cu cafea
PrinteazaDesert: tort cu cafea din: oua, zahar, apa, ulei, cacao, faina, cafea, ciocolata, frisca, ciocolata, unt.
Pentru blat:
- 6 ouă
- 200 g zahăr
- 30 ml apă
- 30 ml ulei
- 30 g cacao
- 8 linguri cu făină
- 200 ml cafea preparată
Pentru crema:
- 500 g ciocolată cu cafea
- 350 ml frîşcă lichidă
- esenţă de cafea
Pentru glazura:
- 200 g ciocolată neagră
- 150 ml frişcă lichidă
- 50 g unt
Mod de preparare:
Pentru blat, bate spumă albuşurile cu zahărul. Adaugă apa, gălbenuşurile frecate cu uleiul, făina cernută împreună cu cacaua.
Toarnă totul într-o formă tapetată şi dă la cuptor pentru 30-40 de minute.
Taie blatul pe orizontală când s-a răcit.
Pentru cremă, pune pe foc mic frişca pentru 2-3 minute, apoi adaugă ciocolata şi lasă până se topeşte.
Când s-a răcorit, adaugă esenţă de cafea. Ţine-o la rece patru ore.
Insiropează blaturile cu cafea şi umple-le cu crema rece şi frecată foarte bine, până a devenit spumoasă.
Pentru glazură, pune frişca pe foc mic împreună cu ciocolata şi untul, până se topesc.
După ce s-a răcit un pic, toarnă glazura peste tort. Taie-l numai după ce s-a răcit foarte bine.
Desert: tort cu cafea
Pofta buna!
poate iti place si:
Tort delicios cu piscoturi
Desert: tort cu piersici
Desert: tort cu piersici din: oua, iaurt, ulei, cafea, zahar, faina, oua, sare, cacao, praf de copt, bicarbonat, compot, frisca, gelatina, unt, iepurasi si oua de ciocolata. Ingrediente: 2 ouă 1 cană iaurt 1/2 cană ulei 1 cană cafea tare 2 căni zahăr 1 3/4 cană făină 1 praf de sare 3/4 cană cacao 1 1/2 […]
Pofta buna!