Desert: tort cu ciocolata

Printeaza

Desert: tort cu ciocolata din: ciocolata, gelatina, oua, zahar, frisca.

Ingrediente:Desert_tort_cu_ciocolata

Pentru cremă:

  • 5 foi gelatină
  • 4 ouă
  • 80 g zahăr
  • sucul şi coaja rasă de la 4 lămâi
  • 200 ml frişcă

 

Mod de preparare:

Se rup bucăţi cele două feluri de ciocolată şi se topesc împreună în bain-marie.

Se tapetează cu hârtie de copt fundul unei forme de tort (0 22 cm).

Se aşază inelul formei de jur împrejur, se închide şi se unge cu puţină grăsime.

Se taie o fâşie de hârtie de copt lată cât forma şi lungă cât circumferinţa acesteia. Se aşază în interiorul formei, pe margine.

Se toarnă în formă două treimi din cantitatea de ciocolată topită.

Se leagănă forma, astfel ca ea să fie tapetată de jur împrejur cu ciocolată. Se lasă să se întărească.

Se înmoaie gelatina în apă rece. Se separă ouăle. Se bat gălbenuşurile cu zahăr.

Se încălzeşte sucul de lămâie împre-ună cu coaja de lămâie. Se dizolvă înăuntru gelatina şi se înglobează în compoziţia de gălbenuşuri.

Se bat separat albuşurile şi frişca şi se înglobează în cremă când aceasta începe să se întărească.

Se aşază compoziţia în formă şi se dă la congelator 6 ore.

Tortul de îngheţată se scoate din congelator cu cca. 60 min. inainte de momentul servirii şi se desprinde din formă.

Se poate decora cu ciocolată rasă şi cu coajă de lămâie.

 

Desert: tort cu ciocolata

Desert_tort_cu_ciocolata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.