Desert: Tort cu crema de zahar ars
PrinteazaO reteta delicioasa de tort cu: zahar, lapte, oua, lamaie, faina, budinca de vanilie.
Ingrediente crema de zahăr ars:
- 10-12 linguri zahăr
- 1/2 I lapte
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr
- coajă de lămâie sau portocală
Ingrediente blat:
- 4 oua
- 6 linguri zahăr
- 6 linguri făină
Ingrediente crema:
- 500 ml lapte
- 2 budinci vanilie
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă de 3-4 I pui 12 linguri de zahăr cu vârf şi-l laşi să se caramelizeze. Intinzi caramelul pe marginea cratiţei, rotind cratiţa de jur-împrejur. Baţi albuşurile cu 3 linguri de zahăr, adaugi gălbenuşurile şi laptele rece, coaja de lămâie rasă.
Dai totul la cuptor pentru 35 de minute.
Pregăteşti blatul aşa: Separi gălbenuşurile de albuşuri şi pe acestea din urmă le baţi cu cele 6 linguri de zahăr. Adaugi şi gălbenuşurile pe rând şi apoi făina. Amesteci uşor.
Când crema din cuptor prinde o crustă deasupra, torni compoziţia de blat peste ea şi o dai din nou la cuptor, fără să se desprindă de pe margini. Când s-a copt blatul, îl răstorni pe un platou.
Pregăteşti crema aşa: Faci o budincă din 500 I lapte, praful de budincă şi zahăr, iar când s-a răcit, adaugi pachetul de margarină. Amesteci şi pui crema peste blat. îmbraci tortul cu budincă şi ornezi după dorinţă.
Tort cu crema de zahar ars
Pofta buna!