Desert: tort cu piersici

Printeaza

Desert: tort cu piersici din: oua, iaurt, ulei, cafea, zahar, faina, oua, sare, cacao, praf de copt, bicarbonat, compot, frisca, gelatina, unt, iepurasi si oua de ciocolata.

Ingrediente:Desert_tort_cu_piersici

  • 2 ouă
  • 1 cană iaurt
  • 1/2 cană ulei
  • 1 cană cafea tare
  • 2 căni zahăr
  • 1 3/4 cană făină
  • 1 praf de sare
  • 3/4 cană cacao
  • 1 1/2 plic praf de copt
  • 1 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu

Pentru crema:

  • 5 gălbenuşuri
  • 150 g zahăr
  • 1 compot mare (800 g de piersici jumătăţi decojite)
  • 1 plic gelatină
  • 200 ml frişcă

Pentru crema:

  • 5 albuşuri
  • 250 g zahăr
  • 250 g unt

Pentru decor:

  • iepuraşi şi ouă de ciocolată

 

Mod de preparare:

Pentru blat, dozezi ingredientele cu o cană cu volumul de 250 ml.

Mixezi într-un vas ouăle cu zahărul, iaurtul, uleiul şi un praf de sare. Cerni făina, pudra de cacao, praful de copt şi bicarbonatul, încorporezi amestecul cu ingredientele lichide şi mixezi compoziţia până la omogenizare.

Torni cafeaua fierbinte în fir subţire, continuând să mixezi. Pui compoziţia în 2 sau 3 forme de tort cu acelaşi diametru (25 cm) şi coci hiaturile la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, câte 20 de minute, până trec proba scobitorii.

Pentru crema 1, scurgi compotul de piersici şi mixezi fructele, obţinând un piure gros. Intr-o crăticioară cu fundul gros, mixezi gălbenuşurile şi zahărul până se albeşte compoziţia şi îşi măreşte volumul.

Adaugi siropul de compot şi amesteci pe foc mic, până se îngroaşă crema. Hidratezi gelatina în 50 ml apă rece şi o dizolvi la bain-marie. In crema cu piersici, încorporezi gelatina, te din piureul de piersici şi frişca bătută.

Pentru crema 2, pui albuşurile, zahărul şi un praf de sare într-un castron. Aşezi castronul pe baie de abur şi amesteci până se înfierbântă şi zahărul se topeşte. Iei vasul de pe foc şi începi să mixezi până când compoziţia se răceşte şi capătă aspectul unei bezele.

Adaugi pe rând câte un cubuleţ de unt rece şi mixezi până se încorporează, apoi adaugi restul de piure de piersici. Cu această cremă vei îmbrăca tortul.

Pe un platou, alternezi blaturile cu crema răcită. Imbraci tortul în crema cu albuşuri şi decorezi cu figurine de ciocolată. îl consumi de la rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.