Desert: tort tiramisu

Printeaza

Tort tiramisu din: piscoturi, mascarpone, cafea, zahar, oua, cacao, ciocolata, esenta de migdale.

Ingrediente:Tort_tiramisu

  • 400 g pişcoturi
  • 500 g mascarpone
  • 250 ml cafea
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 3 ouă
  • 1 linguriţă cacao
  • 1 tabletă ciocolată topită
  • 1 linguriţă esenţă de migdale
  • 1 praf de sare

 

Mod de preparare:

Separi gălbenuşurile de albuşuri şi, într-un vas, baţi gălbenuşurile cu zahărul pudră, până îşi schimbă culoarea şi consistenţa.

Adaugi mascarpone şi amesteci totul până obţii o pastă cremoasă, în care omogenizezi şi esenţa de migdale.

In alt vas baţi albuşurile spumă cu praful de sare, apoi încorporezi crema de mascarpone şi, când e gata, dai la frigider.

Insiropezi pişcoturile, păstrezi câteva pentru decor, trecându-le rapid prin cafea, şi le aşezi într-o tavă rotundă, unul lângă altul.

Scoţi crema de la rece şi întinzi o parte peste pişcoturi, adaugi un alt strat de pişcoturi însiropate şi încă unul de cremă.

La final, presari linguriţa de cacao pe toată suprafaţa, pişcoturile trecute prin ciocolată, şi îl dai la frigider, câteva ore bune.

Tort tiramisu

Tort_tiramisu

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.