Desert: tort tiramisu
PrinteazaTort tiramisu din: piscoturi, mascarpone, cafea, zahar, oua, cacao, ciocolata, esenta de migdale.
- 400 g pişcoturi
- 500 g mascarpone
- 250 ml cafea
- 3 linguri zahăr pudră
- 3 ouă
- 1 linguriţă cacao
- 1 tabletă ciocolată topită
- 1 linguriţă esenţă de migdale
- 1 praf de sare
Mod de preparare:
Separi gălbenuşurile de albuşuri şi, într-un vas, baţi gălbenuşurile cu zahărul pudră, până îşi schimbă culoarea şi consistenţa.
Adaugi mascarpone şi amesteci totul până obţii o pastă cremoasă, în care omogenizezi şi esenţa de migdale.
In alt vas baţi albuşurile spumă cu praful de sare, apoi încorporezi crema de mascarpone şi, când e gata, dai la frigider.
Insiropezi pişcoturile, păstrezi câteva pentru decor, trecându-le rapid prin cafea, şi le aşezi într-o tavă rotundă, unul lângă altul.
Scoţi crema de la rece şi întinzi o parte peste pişcoturi, adaugi un alt strat de pişcoturi însiropate şi încă unul de cremă.
La final, presari linguriţa de cacao pe toată suprafaţa, pişcoturile trecute prin ciocolată, şi îl dai la frigider, câteva ore bune.
Tort tiramisu
Pofta buna!