Desert usor si savuros
PrinteazaDesert usor si savuros din: faina, unt, oua, sare, indulcitor, smantana, portocala.
Pentru aluat:
- 150 g făină
- 75 g unt rece
- 1 gălbenuş
- sare
- îndulcitor, după gust
- 1-2 linguri apă rece
Pentru umplutură:
- 200 g smântână
- 4 ouă
- sare
- 1 portocală
- îndulcitor, după gust
- 1 pliculeţ tort-gelee
Mod de preparare:
Din toate ingredientele pentru blat frămânţi un aluat pe care-l dai la rece, 30 de minute, înfăşurat în folie.
Pentru umplutură, separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu puţină sare. Pui, în ploaie, îndulcitorul, gălbenuşurile, unul câte unul, şi continui să mixezi.
Adaugi smântână şi o omogenizezi uşor cu o lingură de lemn.
Intinzi aluatul, îl aşezi într-o tavă de tartă tapetată, îl înţepi cu dinţii unei furculiţe, apoi torni umplutura şi dai la cuptor 50 de minute.
O laşi la răcit.
Cureţi portocala, o tai feliuţe rotunde pe care le aşezi peste tartă, torni tortul-gelee, preparat conform indicaţiilor de pe ambalaj, apoi dai la rece ca să se întărească jeleul.
Pofta buna!