Desert vanilat cu inghetata de lamaie

Printeaza

Desert vanilat cu inghetata de lamaie din: apa, unt, zahara, faina, oua, sare, lamai.

Ingrediente:Desert_vanilat_cu_inghetata_de_lamaie

  • 1 1/2 pahare cu apă
  • 100 g unt
  • 1 linguriţă cu zahăr
  • 125 g făină
  • 4 ouă
  • sare

Pentru îngheţată de lămâie:

  • 11 apă
  • 5 lămâi potrivite
  • 2 albuşuri
  • 300 g zahăr

 

Mod de preparare:

Dizolvă zahărul în apă caldă. După ce s-a răcorit, adaugă sucul de lămâie.

Incorporează albuşurile bătute şi lasă la congelator. Separat, fierbe apa împreună cu untul, zahărul şi puţină sare.

Când a dat în clocot, opreşte focul şi pune făina, amestecând până ce coca se dezlipeşte de pe pereţii vasului.

Când s-a răcorit, adaugă ouăle pe rând, amestecând de fiecare dată.

Cu ajutorul unei linguriţe, formează mici grămezi pe tava neunsă. Coace-le la foc moderat.

Lasă-le să se răcească, taie căpăcele, umple-le cu îngheţată şi serveşte cu sos de fructe.

 

Desert vanilat cu inghetata de lamaie

Desert_vanilat_cu_inghetata_de_lamaie

Pofta buna!

 

 

 

Desert vanilat

Desert vanilat din: frisca, zahar, oua, pastaie de vanilie, sos de ciocolata, fursecuri. Ingrediente: 250 ml frisca lichida 6 linguri zahar 2 oua o pastaie de vanilie pentru servit: sos de ciocolata fursecuri   Mod de preparare: Ouăle se separă, iar apoi gălbenuşurile, 5 linguri de zahăr şi seminţele păstăii de vanilie se amestecă. Frişca […]

Desert vanilat cu soc şi agrişe

Desert vanilat cu soc şi agrişe

Se pun 300g de agrişe curăţate de vârfuri şi codiţe într-o tigaie cu 2 linguri de zahăr fin şi 2 linguri de apă. Se fierb uşor, până ce agrişele se înmoaie. Se adaugă 3 linguri sirop de soc şi se lasă la răcit. Se bat 300ml de smântână pentru frişcă cu 1/2 linguriţă extract de […]

 

 

retete

Cremă de Zahăr Ars – Rețeta Tradițională Pentru Desertul Tău Preferat

Cremă de Zahăr Ars – Rețeta Tradițională Pentru Desertul Tău Preferat din: lapte, oua, zahar, zahar vanilat, sare.   Ingrediente: 1 litru de lapte 8 ouă 200g zahăr 2 plicuri de zahăr vanilat Un praf de sare Pentru caramel: 150g zahăr 50ml apă   Mod de preparare: Într-o cratiță, topește zahărul pentru caramel până devine […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.