Desert vanilat
PrinteazaDesert vanilat din: frisca, zahar, oua, pastaie de vanilie, sos de ciocolata, fursecuri.
- 250 ml frisca lichida
- 6 linguri zahar
- 2 oua
- o pastaie de vanilie
pentru servit:
- sos de ciocolata
- fursecuri
Mod de preparare:
Ouăle se separă, iar apoi gălbenuşurile, 5 linguri de zahăr şi seminţele păstăii de vanilie se amestecă. Frişca lichidă se bate şi se amestecă apoi cu crema de la punctul 1. Se bat albuşurile spumă cu o lingură de zahăr şi se adaugă şi acestea.
Se amestecă bine şi se dă îngheţata la congelator pentru 12 ore. Din 3 în 3 ore se amestecă bine cu o furculiţă ca să se îndepărteze cristalele de gheaţă. Se Serveşte cu sos de ciocolată şi fursecuri.
Desert vanilat
Pofta buna!