Beneficiile Uimitoare ale Patrunjelului: De la Diuretic Natural la Protector Cardiac. Pătrunjelul (Petroselinum crispum) este o plantă aromatică utilizată pe scară largă în gastronomie, cunoscută nu doar pentru aroma sa distinctă, ci și pentru beneficiile considerabile asupra sănătății. Proprietăți și Compoziție Nutrițională Pătrunjelul este o sursă excelentă de vitamina C, vitamina K, vitamina A (sub […]
Desert de visine cu cicolata amaruie si bezea
PrinteazaDesert de visine cu cicolata amaruie si bezea din: albuşuri, zahăr, ciocolată amăruie, vişine, zahăr vanilat, frişcă, gălbenuşuri, cacao, ciocolată rasă.
Ingrediente:
- 3 albuşuri
- 360 g zahăr
- 100 g ciocolată amăruie
- 500 g vişine
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 600 g frişcă
- 5 gălbenuşuri
- 1 lingură cacao
- 50 g ciocolată rasă
Mod de preparare:
Bezea: se bate albuşul cu 200 g zahăr; se şpriţează pe hârtie de copt un blat de tort şi câteva bezele mici. Se coc la cuptor 2 ore, la cca 85° C. Blaturile de bezea se ung cu ciocolată topită.
Vişinele fără sâmburi se fierb cu 5 linguri apă şi 40 g zahăr 5 min. şi se pasează. Gălbenuşurile se bat la bain- marie cu 120 g zahăr tos şi zahăr vanilat. Se lasă să se răcorească. Se înglobează frişca bătută.
împarte în două compoziţia: în jumătate se înglobează cacao şi ciocolată rasă, iar în cealaltă, piureul de vişine. aşază pe blat crema de ciocolată, apoi cea de vişine.
dă la congelator 8 ore. scoate şi se decorează tortul.
Desert de visine cu cicolata amaruie si bezea
Pofta buna!
Beneficiile Uimitoare ale Patrunjelului: De la Diuretic Natural la Protector Cardiac