Desert cu visine, ciocolata si vanilie
PrinteazaDesert cu visine, ciocolata si vanilie din: vişine, ciocolată amăruie (70% cacao), unt, dulceaţă de vişine, baton de vanilie, ou, zahar, făină, zahăr vanilat.
- 50 g vişine
- 80 g ciocolată amăruie (70% cacao)
- 80 g unt
- 2 linguri dulceaţă de vişine
- 1 baton de vanilie
- 1 ou
- 50 g zahăr
- 60 g făină
- 100 ml frişcă
- 1 lingură zahăr vanilat
Mod de preparare:
Se lasă să se scurgă vişinele şi 6 boabe se pun deop’arte pentru ornat. Restul se toacă. Se topeşte ciocolata în unt, la bain-marie.
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se ung 6 forme mici termorezistente şi se aşază în fiecare câte o linguriţă de dulceaţă de vişine.
Se crestează pe lung batonul de vanilie şi se scoate miezul, cu vârful cuţitului.
Se bate oul cu zahăr, folosind mixerul, cca 7 min. Se înglobează miezul de vanilie şi se încorporează compoziţia în ciocolata topită.
Se cerne făina şi se aşază bucăţelele dâ vişine; se înglobează bine totul.
Se aşază aluatul în forme şi se coc la mijlocul cuptorului cca 15 min. Se bate frişca împreună cu zahărul vanilat.
Desertul se scoate din cuptor în interior trebuie să fie încă moale. Se fiecare se aşază câte o vişină şi se serveşte cu frişcă bătută.
Desert cu visine, ciocolata si vanilie
Pofta buna!