Desert cu visine, nuci si branzica de casa
PrinteazaDesert cu visine, nuci si branzica de casa din: vişine, zahăr gelifiant, nuci, zahăr vanilat, rom, iuart gras, smântână dulce, zahăr pudră, smântână fermentată.
Ingrediente pentru dulceata:
- 1 kg vişine golite de sâmburi
- 700 g zahăr gelifiant
- 100 g nuci tocate
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 5 linguri rom
Ingrediente pentru brânzică de casă:
- 400 g iaurt gras
- 135 ml smântână dulce
- zahăr pudră după gust
- 4 linguri smântână fermentată
Mod de preparare:
Se fierb vişinele la foc moale, cca 10 min. Se adaugă zahăr şi se fierbe în continuare până ce amestecul se îngroaşă (timp în care se ia spuma de deasupra); se înglobează nuci şi rom şi se ia vasul de pe foc.
Se toarnă în 4 borcane sterilizate şi se închid ermetic. Se lasă să stea puţin pe capac şi apoi să se răcească.
Se pregăteşte brânzica de casă: se tapetează cu tifon o sită deasă. Se amestecă într-un castron iaurtul cu smântână dulce şi se strecoară prin tifon; se lasă să se scurgă la răcoare, cca 3 ore.
Se adaugă apoi zahăr după gust sau se subţiază adăugând smântână fermentată.
In paharele de desert se repartizează câteva linguri de dulceaţă, apoi se adaugă brânzica de casă amestecată cu smântână fermentată.
Se dă desertul la frigider înainte de servire.
Desert cu visine, nuci si branzica de casa
Pofta buna!