Desert cu visine, nuci si branzica de casa

Printeaza

Desert cu visine, nuci si branzica de casa din: vişine, zahăr gelifiant, nuci, zahăr vanilat, rom, iuart gras, smântână dulce, zahăr pudră, smântână fermentată.

Desert_cu_visine_nuci_si_branzica_de_casa

Ingrediente pentru dulceata:

  • 1 kg vişine golite de sâmburi
  • 700 g zahăr gelifiant
  • 100 g nuci tocate
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  •  5 linguri rom

Ingrediente pentru brânzică de casă:

  •  400 g iaurt gras
  •  135 ml smântână dulce
  •  zahăr pudră după gust
  •  4 linguri smântână fermentată

Mod de preparare:

Se fierb vişinele la foc moale, cca 10 min. Se adau­gă zahăr şi se fierbe în con­tinuare până ce amestecul se îngroaşă (timp în care se ia spuma de deasupra); se înglobează nuci şi rom şi se ia vasul de pe foc.

Se toar­nă în 4 borcane sterilizate şi se închid ermetic. Se lasă să stea puţin pe capac şi apoi să se răcească.

Se pregăteşte brânzica de casă: se tapetează cu ti­fon o sită deasă. Se ameste­că într-un castron iaurtul cu smântână dulce şi se stre­coară prin tifon; se lasă să se scurgă la răcoare, cca 3 ore.

Se adaugă apoi zahăr după gust sau se subţiază adăugând smântână fer­mentată.

In paharele de desert se repartizează câteva linguri de dulceaţă, apoi se adaugă brânzica de casă amestecată cu smântână fermentată.

Se dă desertul la frigider înainte de servire.

Desert cu visine, nuci si branzica de casa

Desert_cu_visine_nuci_si_branzica_de_casa

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.