Desertul zeilor

Printeaza

Desertul zeilor din: pepene galben, fructe asortate, conserva de ananas.

Ingrediente:

  • 1 pepene galben 1 kg
  • 400 g fructe asortate (piersici, pere, mere de vară)
  • o conservă de ananas

 

Mod de preparare:

Desertul zeilor: Pepenele galben şi conserva de ananas se ţin la frigider minimum două ore. Pepenele galben se taie la un capăt, astfel încât tăietura să aibă formă de capac. Se goleşte de seminţe.

Se decupează miezul cu grijă, astfel încât să nu se rupă coaja.

Miezul de pepene şi fructele asortate se taie cubuleţe mari, apoi se amestecă cu cele de ananas şi cu zeama din conserva de ananas.

Fructele tăiate şi zeama de ananas se toarnă în pepene. Se ţine la frigider minimum o oră. Este un delicios aperitiv de vară, care se serveşte cu polonicul.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Salata de pepene cu prosciutto

pepene galben, prosciutto, menta, otet balsamic, sare, piper, ulei de masline. Salata de pepene cu prosciutto este o combinație sofisticată și surprinzătoare, perfectă pentru o dietă low-carb. Acest amestec unic îmbină dulceața suculentă a pepenelui cu textura sărată și ușor crocantă a prosciutto-ului, creând un contrast gustativ minunat. Este […]

Cozonac Tradițional cu Nucă

faina, lapte, drojdie, zahar, oua, unt, coaja de lamaie si portocala, sare, nuci. Descoperă secretul unui cozonac tradițional românesc, îmbogățit cu arome autentice și nuci crocante. Această rețetă veche, transmisă din generație în generație, îmbină gustul clasic cu o textură moale și pufoasă, transformând fiecare masă festivă într-o experiență culinară […]

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.