Deserturi: Banana split
PrinteazaO reteta delicioasa de banana split din: banane, zahar, frisca, cacao, zmeura si ingheatata de vanilie.
- banane 120 g
- zahar 25 g
- frisca 65 ml
- cacao 10 g
- zmeura 20 g
- înghetata de vanilie 120 g
Mod de preparare:
Taiem banana în doua pe diagonala iar în interior adaugam 3 cupe de înghetata de aproximativ 40 g/cupa. Frisca se bate (50 g) dupa care se orneaza banana deasupra cu ajutorul unui pos. Peste decorul cu frisca ornam cu sos de ciocolata, sos de zmeura si fructe deshidratate.
Sosul de ciocolata se prepara astfel: se pun pe foc restul de frisca (15 ml), cacao (10 g) si zahar (15 g) si se fierb pâna la consisten a unui sos amestecând permanent. Sosul de zmeura se obt ine prin fierberea restului de zahar (10 g) cu zmeura pâna se leaga la consistenta unui sos. Se strecoara pentru a înlatura semin tele. Se serveste imediat.
Banana split
Pofta buna!