Deserturi: Briose
PrinteazaO reteta delicioasa de briose cu: oua, unt, zahar pudra, migdale, faina, zahar vanilat, sare, cacao, ciocolata.
- 4 ouă
- 75 ml unt
- 4 linguri zahăr pudră
- 2 linguri migdale măcinate
- 3 linguri făină cernută
- un plic zahăr vanilat
- un praf sare
- 3 linguri cacao
- bomboane de ciocolată
Mod de preparare:
Se topeşte untul la foc mic, apoi se lasă să se răcească.
Gălbenuşurile se freacă cu un praf de sare. Albuşurile se bat spumă. Se adaugă zahărul în ploaie, zahărul vanilat şi gălbenuşurile. Se bat şi se încorporează şi untul.
Migdalele şi făina. Se amestecă uşor şi apoi se toarnă în formele speciale jumătate de compoziţie, după care în restul se pune cacaua.Se coc brioşele.
Se scot din cuptor, se pun bomboanele de ciocolată şi se pudrează.
Briose
Pofta buna!