Creme brulee cu zmeura din: zmeura, smantana, galbenus, zahar. Ingrediente: 36 bucăţi de zmeură 660 ml de smântână dulce pentru frişcă 6 gălbenuşuri 70 g de zahăr tos 3 linguri de zahăr fin Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 160° C. Se pun şase forme mici termorezistente într-o tavă adâncă. Se aşază şase […]
Deserturi: Creme brulee
PrinteazaCreme brulee din: oua, zahar, lapte, vanilie, frisca.
- 10 gălbenuşuri
- 200 g zahăr
- o păstaie vanilie
- 1/2 l frişcă lichidă
- 1/2 l lapte
Mod de preparare:
Gălbenuşurile şi zahărul se bat cu telul până ce se albesc, apoi se adaugă seminţele păstăii de vanilie.
Se toarnă frişca lichidă şi laptele (rece), se amestecă cu telul şi se repartizează în forme.
Se dau la cuptor pentru o oră.
Se scot şi se lasă la răcit.
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Creme brulee de vara
Creme brulee de vara din: zmeura, smantana, galbenus, zahar. Ingrediente: 36 bucăţi de zmeură 660 ml de smântână dulce pentru frişcă 6 gălbenuşuri 70g de zahăr tos 3 linguri de zahăr fin Mod de preparare: Se încinge cuptorul la 160° C. Se pun şase forme mici termorezistente într-o tavă adâncă. Se aşază şase bucăţi […]
Reteta desert creme brulee
Reteta desert creme brulee din: frisca, galbenus, zahar, esenta de vanilie. Ingrediente: 500 ml friscă 6 gălbenuşuri 150 g zahăr 1 lingură esenţă de vanilie Mod de preparare: Mixezi gălbenuşurile şi le încorporezi în frişca bătută. Omogenizezi zahărul şi esenţa de vanilie şi torni crema în vase termorezistente. Aşezi vasele pe jumătate într-o tavă cu […]
Pofta buna!