Deserturi delicioase: Baclava

Printeaza

O reteta delicioasa de baclava din: faina, amidon, ou, margarina, miez de nuca sau fistic, ulei de masline extravirgin, sare, zahar si zeama de lamaie.

Ingrediente:Baclava

  •  250 g faina alba
  • 200 g amidon
  • 1 ou
  • 300 g margarina
  • 1-1/2 pahar miez de nuca sau fistic (curatat si zdrobit)
  • 1 lingurita ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita sare

pentru sirop:

  • 250 g zahar
  • 100 ml apa
  • 1 lamaie (zeama)

 

Mod de preparare:

Cerne faina, fa o adâncitură în mijlocul ei şi pune oul, sarea şi 1/5 dintr-un pahar cu apă; amestecă şi frământă bine 15 minute. Acoperă aluatul cu un şervet şi lasă-l 30 de minute să se odihnească.

Unge aluatul cu ulei şi frământă-l încă 15 minute, apoi taie-l în 8 bucăţi egale şi presară-le cu amidon, întinde din ele foi de aluat foarte subţiri, cu diametrul de circa 15 cm.

Lasă-le să se odihnească 20 de minute. Suprapune foi­le şi taie-le la dimensiunea tăvii în care vei coace baclavaua. Unge tava cu margarină, pune 2 foi, unse fiecare cu margarină topită şi presară nucile sau fisticul tocate.

Procedează în acelaşi mod în continuare, terminând cu 2 foi de aluat. Taie prăjitura romburi cu latura de 5 cm şi coace-o 30-40 de minute, la temperatură medie, până când foile de deasupra încep să capete o culoare aurie.

Intre timp, prepară siropul. Fierbe apa, zahărul şi zeama de lămâie până când lichidul începe să se închidă la culoare şi se îngroaşă. Când prăjitura este gata, scoate-o din cuptor, unge-o cu unt şi las-o 10 minute să se odihnească, apoi toarnă peste ea siropul fierbinte.

Acoperă tava cu un şervet şi lasă bacla­vaua să se odihnească puţin, apoi serveşte-o.

Unele reţete prevăd folosirea mierii diluate pentru reali­zarea siropului.

Baclava

Baclava

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.