Deserturi delicioase: Creme brulee
PrinteazaO reteta delicioasa de creme brulee din: galbenusuri, baton de vanilie, smantana dulce, lapte integral, zahar brun si sare.
- 6 gălbenuşuri
- 1 baton de vanilie
- 60 g zahăr
- 250 ml smântână dulce
- 200 ml lapte integral
- 2 linguri zahăr brun
- sare
Mod de preparare:
Pune batonul de vanilie despicat pe lung în lapte şi încălzeşte-1. Scoate-1, curăţă cu un cuţit seminţele din interior şi pune-le în lapte. Bate spumă gălbenuşurile cu zahărul, adaugă un praf de sare, laptele şi smântână. Bate totul foarte bine cu telul, apoi strecoară compoziţia.
Toarnă compoziţia în patru boluri termorezistente umezite cu apă rece, lăsând circa 1 cm până la buza bolului. Aşază-le într-o tavă cu pereţii mai înalţi şi toarnă apă în ea până la nivelul cremei din boluri. Coace-o 75 de minute, acoper-o cu folie transparentă şi răceşte-o la frigider.
Presară deasupra cremei zahăr brun şi flambează cu dispozitivul special. Dacă nu ai, introdu bolurile din nou la cuptor, la foc mare, în bain-marie cu gheaţă. Serveşte imediat.
Creme brulee
Pofta buna!