Deserturi delicioase: Dulceata de trandafiri

Printeaza

Intr-un castron se freacă 700 g petale de tran­dafiri parfumaţi de dulceaţă cu 30 g zahăr şi cu zeama de la o lămâie mare. Se pune la fiert 1 kg zahăr cu 1/2 I apă; se amestecă pe foc, până se topeşte; când siropul dă in clocot, se adaugă petalele, cu toată zeama lăsată.

Se adaugă 2 cuişoare, miezul de la un baton de vanilie şi 1 -2 bucăţi de scorţişoară nemăcinată. Se fierbe până când se leagă dulceaţa; va avea culoare roşiatică, iar petalele vor pluti în tot siropul până în fundul cratiţei; atunci se ia de pe foc.

Atenţie, nu se lasă să fiarbă prea mult, ca zahărul să nu se caramelizeze!

Dulceata de trandafiri

Dulceata de trandafiri

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.