Deserturi delicioase: Parfait de zmeura
PrinteazaO reteta delicioasa de parfait de zmeura din: zmeura, smantana, extract de vanilie, albusuri si zahar fin.
- 400 g de zmeura
- 300 ml de smantana pentru frisca
- 2 lingurite extract de vanilie
- 2 albusuri
- 100 g zahar fin
Mod de preparare:
Se tapeteaza cu folie alimentara o forma de cozonac de 900 g. Se paseaza 300 g de zmeura, apoi se strecoara printr-o sita de nylon. Se pastreaza intregi celelalte bucati de zmeura. Se bate smantana cu extractul de vanilie pana devine frisca.
Se pune zaharul intr-o craticioara cu 1-1/2 linguri de apa. Se incalzeste usor, pana ce zaharul se dizolva, poai se mareste foul si se fierbe 2 minute. intre timp se bat albusurile spuma.
Dupa ce siropul a fiert 2 minute, se incepe turnarea lui in fir subtire peste spuma de albus, amestecand continuu. Se bate spuma in continuare vreo doua minute, apana ce bezeaua s-a racit complet.
Se încorporează bezeaua în frişcă, puţin câte puţin. Se împarte amestecul în două boluri. Se adaugă piureul de zmeură într-unui din boluri, apoi se răceşte.
Se toarnă amestecul simplu pe fundul formei, apoi se împinge în acest aluat, cu atenţie, zmeura întreagă rămasă. Se congelează 1/2 ore, apoi se scoate de la congelator şi se adaugă amestecul cu zmeură.
Se congelează cel puţin 3 ore sau până doreşti să-l serveşti. Se scoate din frigider cu 20 de minute înainte de a fi servit.
Parfait de zmeura
Pofta buna!
Incoming search terms:
- parfait de zmeura