Deserturi delicioase: Spuma de ciocolata
PrinteazaSpuma de ciocolata din: ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte, frisca, oua, zahar pudra, sos de ciocolata, frisca
- 200 g ciocolata amaruie, cu 70% cacao, topita
- 100 g ciocolata cu lapte, topita
- 75 ml frisca
- 5 oua, separate
- 50 g zahar pudra
- 150 ml sos de ciocolata gata preparat
- 300 ml frisca batuta
- 1 ciocolata, zdrobita pentru ornat
Mod de preparare:
Topeste ciocolata amaruie si pe cea cu lapte, impreuna cu frisca, intr-un castron, la bain-marie.
Lasa sa se raceasca putin, apoi incorporeaza in crema galbenusurile, batandu-le usor.
Intre timp, intr-un castron mare bate albusurile cu un mixer, apoi adauga treptat zaharul si bate bine pana se intareste si arata ca o spuma lucioasa.
Pune o lingura de spuma de albusuri in crema de ciocolata si amesteca bine cu o lingura de metal, apoi incorporeaza restul de spuma de albusuri.
Toarna amestecul cu o lingura intr-un vas termorezistent de 1,5 l si lasa la frigider o ora.
Intinde siropul de ciocolata in strat subtire, peste spuma. Orneaza cu frisca si mai tine la frigider. Orneza cu ciocolata zdrobita.
Spuma de ciocolata
Pofta buna!