Deserturi delicioase: Tarta aromata

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu: unt, faina, zahar, lapte, sare, struguri, branza de vaci, frisca, oua, zahar, esenta de vanilie, portocala.

Ingrediente:

  • 120 g untTarta aromata
  • 200 g făină
  • 2 linguri cu zahăr
  • 3 linguri cu lapte
  • sare

Ingrediente umplutura:

  • 500 g struguri
  • 250 g brânză de vaci
  • 150 ml frişcă
  • 3 ouă
  • 100 g zahăr
  • 1 fiolă cu esenţă de vanilie
  • 1 portocală

Mod de preparare:

Cerne făina. Adaugă sarea, zahărul, laptele, apoi untul topit şi răcorit. Cu mâna, amestecă până obţii un aluat moale, dar nelipicios. întinde-l cu mâna într-o formă de tartă.

Ridică pe pereţii formei şi lasă la rece până pregăteşti umplutura, într-un castron, mixează brânza de vaci cu ouăle, zahărul, frişca, esenţa de vanilie şi coaja rasă de portocală. Toarnă compoziţia în forma de tartă, las-o la cuptor zece minute, aşază boabele de strugure.

Ca să arate mult mai apetisant, combină boabe de strugure de două culori. Lasă la cuptor încă 40 de minute.

Tarta aromata

Tarta aromata

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.