Deserturi delicioase: Tarta cu struguri
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu struguri din: unt, faina, smantana, boabe de struguri si zahar.
- 200 g unt
- 500 g faina
- 100 ml smantana
garnitura:
- 800 g – 1 kg boabe de struguri
- 250 g zahar
Mod de preparare:
Amestecati untul cu smantana si faina pana cand obtineti un aluat mai tare, omogen pe care puneti-l la rece pentru o jumatate de ora. Intre timp, curatati strugurii de codite si frunze si puneti-i intr-un vas cu zaharul, la foc porticit.
Caliti strugurii 15 minute, pana cand se inmoaie putin. Lasati apoi amestecul la racit. Opriti o treime din aluat, din restul de doua teimi intindeti o foaie intr-o tava unsa si tapetata. Turnati peste foaie strugurii caliti. Deasupra faceti un grilaj din suluri de aluat obtinute din aluatul oprit. Coaceti la foc potrivit.
Tarta cu struguri este mai buna calda. Se poate presara cu zahar praf la servire sau cu scortisoara macinata fin.
Tarta cu struguri
Pofta buna!