Deserturi delicioase: Tarta cu visine
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu visine din: faina, oua, zahar, zahar pudra, visine, pudra de migdale, unt si lapte.
- faina 300 g
- oua 300 g (5 buc.)
- zahar 100 g
- zahar pudra 50 g
- visine proaspete 1 kg
- pudra de migdale 125 g
- unt 225 g
- lapte 500 g
Mod de preparare:
Realizam aluatul de tarta din faina, oua (1 buc.), zahar pudra, unt (100 g) si pudra de migdale (25 g). Aluatul se da la rece 30 de minute, apoi se etaleaza pe forma de tarta.
Separat pregatim crema de vanilie astfel: punem la fiert laptele, iar când începe sa fiarba adaugam 3 galbenusuri, care în prealabil au fost amestecate cu zahar.
Fierbem amestecând continuu cu telul pâna ce compozitia se leaga si se omogenizeaza.
Crema de vanilie se lasa la racit aproximativ o ora. Realizam la rece crema de migdale astfel: alifiem untul (125 g), adaugam pudra de migdale si un galbenus.
Se amesteca crema de vanilie cu crema de migdale si se umple forma de tarta cu amestecul de crema obtinut.
Punem visinele deasupra (fara sâmburi). Se introduce la cuptor timp de 40 minute la temperatura de 165ºC.
Tarta cu visine
Pofta buna!