Deserturi delicioase: Tort de ciocolata
PrinteazaO reteta de tort de ciocolata din: zahar, unt, oua, faina si cacao.
- 250 g zahar
- 250 g unt
- 8 oua
- 2 linguri cu faina
- 100 g cacao
Mod de preparare:
Intr-un castron, freacă gălbenuşurile cu zahărul până se albesc. Adaugă untul tăiat cubuleţe şi cacaua. Amestecă energic toate aceste ingrediente până obţii o cremă omogenă. Păstrează trei sferturi la rece, iar în restul de cremă, încorporează făina.
Toarnă compoziţia cu făină într-o formă rotundă, unsă cu unt şi tapetată cu făină. Coace la cuptor, la foc moderat, 35-40 de minute. Taie blatul în patru, pe lungime.
Intinde o parte din crema de ciocolată păstrată în frigider între foi. Imbracă tortul în restul de cremă.
Tort de ciocolata
Pofta buna!