Deserturi delicioase: Tort cu crema de zahar ars

Printeaza

Tort cu crema de zahar ars cu: zahar, lapte, oua, coaja de lamaie, faina, budinca de vanilie.

 

Ingrediente:Tort_cu_crema_de_zahar_ars

  • 10-12 linguri zahăr
  • 1/2 I lapte
  • 3 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • coajă de lămâie sau portocală

Ingrediente blat:

  • 4 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 6 linguri făină

Ingrediente cremă:

  • 500 ml lapte
  • 2 budinci vanilie

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă de 3-4 l pui 12 linguri de zahăr cu vârf şi-l laşi să se caramelizeze.

Intinzi cara­melul pe marginea cratiţei, rotind cratiţa de jur-împrejur.

Baţi albuşurile cu 3 linguri de zahăr, adaugi gălbenuşurile şi laptele  rece, coaja de lămâie rasă.

Dai totul la cuptor pentru 35 de minute.

Pregăteşti blatul aşa: Separi gălbenuşurile de albuşuri şi pe acestea din urmă le baţi cu cele 6 linguri de zahăr. Adaugi şi gălbenuşurile pe rând şi apoi făina. Amesteci uşor.

Când crema din cup­tor prinde o crustă deasu­pra, torni compoziţia de blat peste ea şi o dai din nou la cuptor, fără să se desprin­dă de pe margini. Când s-a copt blatul, îl răstorni pe un platou.

Pregăteşti crema aşa: Faci o budincă din 500 I lapte, praful de budincă şi zahăr, iar când s-a răcit, adaugi pache­tul de margarină.

Amesteci şi pui crema peste blat. Imbraci tortul cu budincă şi ornezi după dorinţă.

Tort cu crema de zahar ars

Tort_cu_crema_de_zahar_ars

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Tort de Mere cu Cremă de Zahăr Ars – Rețetă Tradițională și Nutrițională

Tort de Mere cu Cremă de Zahăr Ars – Rețetă Tradițională și Nutrițională din: mere, faina, zahar, unt, oua, praf de copt, scortisoara, oua, lapte, zahar, esenta de vanilie. Descoperă rețeta noastră unică de Tort de Mere cu Cremă de Zahăr Ars. O combinație perfectă de arome, cu istorie și valori nutriționale detaliate. Ideală pentru […]

 

retete

Tort Aerat de Ciocolata – Reteta Pandispan

Tort Aerat de Ciocolata – Reteta Pandispan din: oua, zahar, faina, cacao, praf de copt, ciocolata neagra, frisca, extract de vanilie. Pandispanul, sau blatul aerat, este un desert clasic cu origini in bucataria europeana. Aceasta varianta de Tort Aerat de Ciocolata adauga un twist delicios prin incorporarea ciocolatei. El a devenit popular in Europa in […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Mariana Bolota

    Nu am facut niciodata tortul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.