Deserturi delicioase: Tort de cremă de zahăr ars

Printeaza

Tort de cremă de zahăr ars din: oua, zahar, lapte, zahar vanilat, faina, unt, mere, praf de copt si frisca.

Ingrediente:Tort_de_crema_de_zahar_ars

  • 14 oua
  • 500 g zahar
  • 1 litru lapte
  • 1 pachet de zahar vanilat
  • 200 g faina
  • 1 pachet unt
  • 2 mere
  • 1/2 praf de copt
  • 50 ml frisca

 

Mod de preparare:

Pregăteşti crema. într-o cratiţă, pui 250 g zahăr şi dai cratiţa la foc mic până se caramelizează zahărul. După ce este gata, iei de pe foc, laşi să se răcească şi pui untul, apoi dai cratiţa 3 minute la cuptor pentru a se topi untul. Adaugi şi felii de mere.

In alt vas încălzeşti 1 litru de lapte cu 125 g zahăr şi pachetul de zahăr vanilat. Baţi 8 ouă şi le adaugi peste lapte, iar apoi torni compoziţia peste zahărul caramelizat. Dai la cuptor pentru 30- 40 de minute. In acest timp prepari pandişpanul. Baţi 6 albuşuri cu zahărul până se întăresc, adaugi pe rând gălbenuşurile, făina şi praful de copt şi omogenizezi.

Când crema din cuptor a prins crustă deasupra, adaugi pandişpanul şi îl ţii la cuptor până e gata. Când e gata, scoţi pandişpanul din cuptor şi răstorni forma cu fundul în sus într-o tavă şi astfel, blatul se va însiropa. Pentru a fi blatul bine însiropat, îl laşi deoparte câteva ore înainte de servire. Ornezi cu frişcă sau după imaginaţie.

Tort de cremă de zahăr ars

Tort_de_crema_de_zahar_ars

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.