Deserturi delicioase: Tort de cremă de zahăr ars
PrinteazaTort de cremă de zahăr ars din: oua, zahar, lapte, zahar vanilat, faina, unt, mere, praf de copt si frisca.
- 14 oua
- 500 g zahar
- 1 litru lapte
- 1 pachet de zahar vanilat
- 200 g faina
- 1 pachet unt
- 2 mere
- 1/2 praf de copt
- 50 ml frisca
Mod de preparare:
Pregăteşti crema. într-o cratiţă, pui 250 g zahăr şi dai cratiţa la foc mic până se caramelizează zahărul. După ce este gata, iei de pe foc, laşi să se răcească şi pui untul, apoi dai cratiţa 3 minute la cuptor pentru a se topi untul. Adaugi şi felii de mere.
In alt vas încălzeşti 1 litru de lapte cu 125 g zahăr şi pachetul de zahăr vanilat. Baţi 8 ouă şi le adaugi peste lapte, iar apoi torni compoziţia peste zahărul caramelizat. Dai la cuptor pentru 30- 40 de minute. In acest timp prepari pandişpanul. Baţi 6 albuşuri cu zahărul până se întăresc, adaugi pe rând gălbenuşurile, făina şi praful de copt şi omogenizezi.
Când crema din cuptor a prins crustă deasupra, adaugi pandişpanul şi îl ţii la cuptor până e gata. Când e gata, scoţi pandişpanul din cuptor şi răstorni forma cu fundul în sus într-o tavă şi astfel, blatul se va însiropa. Pentru a fi blatul bine însiropat, îl laşi deoparte câteva ore înainte de servire. Ornezi cu frişcă sau după imaginaţie.
Tort de cremă de zahăr ars
Pofta buna!