Deserturi delicioase: Tort Tiramisu
PrinteazaO reteta delicioasa de tort tiramisu din: oua, zahar, praf de copt, foi de gelatina, oua, zahar pudra, mascarpone, cafea, amaretto si cacao.
- 5 oua
- 125 g zahar
- 1 lingurita praf de copt
crema:
- 3 foi de gelatina
- 3 oua
- 80 g zahar pudra
- 250 g mascarpone
- 1 plic zahar vanilat
- 100 ml cafea tare, rece
- 60 ml Amaretto
- cacao
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se separă ouăle. Se bat gălbenuşurile cu zahăr. Se înglobează albuşurile, bătute spumă în prealabil. Se adaugă apoi făina ameste cată cu praf de copt şi se omogenizează. Se aşază compoziţia într-un castron termorezistent uns (0 20 cm) sau într-o formă de tort (0 26 cm) şi se coace 30-35 min.
Se scoate şi se lasă să se răcească bine. 2 Se înmoaie gelatina în apă rece. Se separă ouăle: gălbenuşurile se bat în bain-marie cu zahăr pudră. Se dizolvă înăuntru gelatina.
Se înglobează mascarpone, urmat de albuşurile bătute cu zahăr vanilat. Se taie blatul pe 3 niveluri.
Se amestecă lichiorul cu cafea şi se însiropează cele trei blaturi. Se clăteşte castronul cu apă şi se tapetează cu folie de plastic transparentă pentru alimente.
Se aşază straturi alternative de blat şi cremă; deasupra trebuie să se afle un blat. Se dă tortul la frigider cca 4 ore. Se răstoarnă pe un platou şi se pudrează cu cacao.
Tort Tiramisu
Pofta buna!