Deserturi delicioase
Printeaza3 deserturi delicioase: parfe de cafea cu sos de ciocolata, bavareza cu pepene galben si Porto si sarlotă delicioasa cu ciocolată
Parfe de cafea cu sos de ciocolată
O reteta de parfe de cafea cu sos de ciocolata din: smantana, zahar, cafea expresso, oua, ciocolata menaj, amidon, rom alb si cacao.
- 200 ml smântână dulce
- 150 g zahăr
- 4 ceşcuţe de cafea espresso
- 4 ouă
pentru sos:
- 50 g ciocolată menaj
- 1 linguriţă amidon
- 1 lingură rom alb
- 3 ceşcuţe de cafea espresso
pentru decor:
- 20 g cacao
Mod de preparare:
Pentru parfe, freacă gălbenuşurile cu 100 g de zahăr până când îşi dublează volumul, adaugă smântână, apoi încorporează cafeaua rece, mixând bine. Bate albuşurile spumă tare cu restul de zahăr şi ames- tecă-le cu crema de cafea.
Toarnă compoziţia în forme speciale, cu fundul rotund şi pune-le în compartimentul de congelare rapidă.
Pentru prepararea sosului, pune ciocolata ruptă bucăţi, romul, cafeaua şi amidonul într-un vas cu puţină apă rece. Pune vasul la bain-marie şi amestecă până când compoziţia se îngroaşă.
Inainte de a servi, scufundă fundul formelor în apă fierbinte, apoi răstoarnă-le pe farfurii, în care ai turnat în prealabil sosul de ciocolată şi presară cacao.
Bavareză cu pepene galben şi Porto
O reteta delcioasa de bavareza cu pepene galben si Porto din: pulpa de pepene galben, zahar, foi de gelatina, apa, smantana dulce, porto si frunze de menta.
- 500 g pulpă de pepene galben
- 200 g zahăr
- 10 foi de gelatină
- 100 ml apă
- 500 ml smântână dulce
- 1/2 păhărel Porto
pentru decor:
- frunze de mentă proaspătă
Mod de preparare:
Inmoaie gelatina 15 minute în apă rece. Taie pulpa de pepene bucăţi, mixeaz-o în blender până când obţii o pastă omogenă şi răstoarn-o într-un castron mai mare. Toarnă apa şi zahărul într-o cratiţă şi pune pe foc; lasă zahărul să se topească şi fierbe până când obţii un sirop gros, amestecând frecvent.
Stoarce gelatina, pune-o într-o crăticioară cu 2 linguri de apă şi dizolv-o pe foc mic. Adaugă peste pasta de pepene siropul de zahăr şi gelatina călduţă.
Bate smântână până aproape să devină frişcă şi încorporeaz-o în compoziţia de pepene, amestecând uşor de jos în sus. Toarnă treptat vinul, amestecând până când compoziţia capătă o culoare uniformă.
Stropeşte cu Porto forma dorită, toarnă compoziţia obţinută şi pune în frigider pentru cel puţin 3 ore. Scoate bavareza din formă şi serveşte-o împreună cu biluţe de pepene galben. Decorează cu frunzuliţe de mentă.
Şarlotă delicioasa cu ciocolată
O reteta de sarlota delicioasa cu ciocolata din: piscoturi, ciocolata menaj, oua, smantana dulce, cafea, foi de gelatina si sare.
- 150 g pişcoturi
- 100 g ciocolată menaj
- 3 ouă
- 100 ml smântână dulce
- 1 ceşcuţă de cafea
- 2 foi de gelatină
- sare
Mod de preparare:
Taie ciocolata bucăţi, pune-o într-un castron metalic împreună cu 3 linguri de smântână şi lasă să fiarbă la bain-marie, la foc mare, până când ciocolata se topeşte.
Separă albuşurile de gălbenuşuri. Bate spumă tare albuşurile cu un praf de sare şi, separat, bate smântână rămasă până când devine frişcă.
Inmoaie gelatina în apă rece, stoarce-o şi topeşte-o, pe foc mic, în cafea filtrată. Incorporează în ciocolată un gălbenuş, albuşurile spumă, gelatina dizolvată în cafea şi, la sfârşit, frişca. Amestecă uşor.
Înmoaie pişcoturile în cafea şi aranjea- ză-le pe marginile unei forme cu pereţi detaşabili. Umple interiorul cu cremă şi pune să se odihnească în frigider cel puţin 4 ore.
Scoate şarlota din formă, desprinzând-o de fund cu ajutorul unui cuţit udat cu apă rece si serveste-o decorată cu ciocolată rasă.
Poftă bună!